Handige links

Voor wandelingen, restaurants en leuk winkelen.


Wandelingen:

Klein Engelandhoeve De Klein Engelandhoeve is het ideale vertrekpunt voor de verkenning van het Turnhouts Vennengebied, een prachtig natuurgebied van meer dan 200 hectare dat erkend is op Europees niveau.

Wandelroutes en wandelknooppunten in Vlaanderen Wandelknooppunt: duizenden kilometers wandelplezier.

Bruggeskes wandeling Zoals de naam van de wandeling doet vermoeden zal je op deze tocht tal van brugjes op je pad vinden. Greppels en beken dooraderen het bos, maar de bruggeskes houden je voeten droog. De route loopt over kronkelende bospaadjes door de mooie Ravelse bossen. Het Miezerige Paadje leidt je langs het Klotgoor en het Kesseven.

De Liereman Landschap De Liereman in de Kempen (tussen Oud-Turnhout en Arendonk) is een van de oudste natuurgebieden van België. De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken er een uniek natuurgebied van in Europa. De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw, de klokjesgentiaan en de rugstreeppad. In het bezoekerscentrum geniet je van een verfrissend drankje en kan je een gidsbeurt regelen. Het zomers terras is alle dagen open van 13u tot 17u, op feestdagen van 11u tot 17u en op zondagen van 11u tot 18u.


Restaurants:

Corsendonks Hof 

De Lochtenberg

Restaurant De Caron

Burcht Hertog Jan

Restaurant Weld


Leuk Winkelen

Vieille France voor Antiek, Brocante & Oude bouwmaterialen

Bourgondisch Wonen Woonwinkel in stoer landelijke wonen

Piggy’s Kadowinkel Hilvarenbeek


 
E-mailen
Bellen