Omgeving

Gewestbos Ravels


Op slecht 1 km afstand ligt het gewestbos Ravels.

Dit is een uitgebreid wandelgebied met diverse mooie routes die u kunt lopen. Ontdek bijvoorbeeld de Bruggeskes route. Zoals de naam van de wandeling doet vermoeden zal je op deze tocht tal van brugjes op je pad vinden. Greppels en beken dooraderen het bos, maar de bruggeskes houden je voeten droog. De Smokkelaars route


De Smokkelaars route is een unieke fietstocht (45km) die je meeneemt langs het rijke smokkelverleden van de Kempische grensstreek nabij Poppel, Ravels en Baarle. Op de route ontdek je de 11 smokkelklompen. Elena en Adriaan zijn je gidsen op deze fietsroute. Bij elke klomp vertellen ze een boeiend stukje geschiedenis of een spannend smokkelverhaal. Landgoed "De Utrecht"


Weelde grenst aan de oostkant aan Nederland en het landgoed "De Utrecht". Dit Landgoed is gelegen in de Brabantse Kempen en strekt zich uit over de gemeente Hilvarenbeek en Reusel de Mierden. 

De grafheuvels


Grafheuvels

De grafheuvels van Klein Ravels dateren uit de vroege en midden IJzertijd, 700 - 250 jaar vóór Christus. Tussen wandelknooppunten 66 en 76 liggen 12 gerestaureerde grafheuvels van de Urnenveldencultuur. 
Theehuisjes


Je bent van harte welkom in onze theehuisjes!

De bewoners serveren producten uit eigen moes- en kruidentuin, koekjes en taartjes uit eigen bakkerij, streekproducten en fair trade producten.

 
E-mailen
Bellen